lördag 17 oktober 2009

Bevare oss för Sverigedemokraterna!

Sverigedemokraterna har valt en kvinnlig vice ordförande på sin kongress, förmodligen i hopp att tvätta bort stämpeln som ett mansdominerat parti. Men denna kvinna är tillsammans med sin man de som är Sverigedemokraterna i Landskrona, den kommun som partiet tog 23 procent i förra kommunvalet. Och som folkpartiet med Torkel Strandberg i spetsen ger legitimitet åt i kommunen genom att regera med SDs goda minne. En kommande svensk Pia Kjeersgaard kanske, som också är dömd för förtal av politiska motståndare.

Man försöker febrilt att tvätta på stämplen som ett invandrarfientligt parti men lyckas särdeles dåligt. Göran Hägglund sågas från höger och anklagas av Jimmie Åkesson för att han inte vågar ta tag i invandrarfrågan som "verklighetens folk" talar om vid köksbordet. Årets säljsuccé på kongressen är t-shirten med texten " Ge oss Sverige tillbaka".

Apropå Göran Hägglund, han har tydligen med sitt tal lyckats med två saker. Ett har han lyckats reta upp kultureliten och ge dem den luft de behöver för att komma in kulturdebatten. Det andra är att han ger bränsle till de invandrarfientliga rörelserna i landet. Hägglund har fått en hjärtevän i Jimmie Åkesson som han förmodligen inte vill ta med tång i. Men som man bäddar får man ligga, som det gamla talessättet lyder..Har kristdemokraterna anträtt den den långa marschen mot det avgrundsdjupa högerdiket.....

4 kommentarer:

  1. Nu kommer dom tätt inläggen! Låt det gärna bli en vana, Anders. Jag tycker om att läsa vad du skriver.
    Men finns det inte ett generellt problem där partier försöker mota Olle i grind genom dunkel populism i sina utspel? Försörjningskrav på anhöriginvandring, förbud mot Niqab och svensktestet för medborgarskap lever väl fortfarande som idé? Fiskar inte detta i samma å som Hägglund?

    SvaraRadera
  2. Du har en stor poäng i kopplingen till Kristdemokraterna. Det känns alltmer som att Göran Hägglund och hans parti i desperationen över sina låga opinionssiffror "fiskar i grumliga vatten". Detta hävdades också av folkpartisten Cecilia Wikström vid en utfrågning i Vuxenskolans monter på Bok och Biblioteksmässan.
    En folkbildarorganisation har ett särskilt ansvar att lyfta fram de underliggande strömningarna i debatten.
    /Anders

    SvaraRadera
  3. Jag tolkar ditt inlägg som att du delar Göran Hägglunds syn på kultureliten. Mycket tråkig inställning tycker jag och ovärdigt ett studieförbund som Vuxenskolan. För vad är kultureliten enligt dig?

    SvaraRadera
  4. Hej Anonym II
    Du måste tolka det jag skriver som fan´läser bibeln. Är mycket störd över hägglunds snack om kultureliten.

    Kom ut ur anonymitetens träsk så kan ta diskussionen!
    Anders

    SvaraRadera