tisdag 24 mars 2009

En intensiv dag som började med frukostmöte med Charles Chiviru som är SVs gäst i en vecka. Charles kommer från Zimbabwe och representerar The study cirkel alliance som SV varit med och byggt upp. Charles berättade hur det arbete med studiecirkelmetodiken bland fattiga i Zimbabwe har gett fantastiska resultat. Han berättade och kommenterade den politiska situationen efter valet. Han var rätt så hoppfull att alliansen mellan Zanu-Fp och MDC skulle lyckas och att den kaotiska situationen med en inflation på astronomiska procent kan vändas. Den inhemska valutam zim-dollaren är helt värdelös och kan användas som bränsle. Det är US-dollar och den sydafrikanska randen som gäller.

På det efterföljande månatliga kanslimötet gästades vi av Anders Flanking, partisekreteraren i en av våra grundsorganisationer som redogjorde för de utmaningar som Centerpartiet står inför och vilken roll deras studieförbund SV kan spela där. Anders medverkan gav tillfälle för många medarbetare att ställa intressanta frågor.

Eftermiddagen ägnades åt att förbereda kvällens möte med Alliansen folkbildningsgrupp. Vi diskuterade hur SV arbetar för att uppfylla de syften som staten har satt upp för att ge oss ett folkbildningsanslag. Vi betonade särskilt arbetet med människor med intellektuella funktionsnedsättningar. SVs samarbetet med Moomsteatern var ett typexempel på där knyter ihop kulturfrågorna med de insatser för att synliggöra och ge "riktiga" arbetstillfällen med avtalsenliga löner för skådespelare med funktionsnedsättning och utbildning i samarbete med Teaterhögskolan i Malmö. SVs systematiska kvalitetsarbete redovisades och vi hade en bra dialog om kultur och folkbildning i framtiden.

Slutligen: SVs konstförening hade årsmöte och utlottning av konst i kväll och jag kunde inte vara med. Har vunnit många gånger vilket innebär en del syrliga kommentarer "chefen roffar åt sig ,,,". Har inte fått något SMS i frågan och det tyder väl på att jag vunnit återigen. Hade jag inte vunnit hade förmodligen ett antal medarbetare kastat sig över telefonen och med glädje berättat detta. Och Wanja vet fortfarande inget om chefslöner och pensionsavtal. Hur står arbetarkollektivet ut???

2 kommentarer:

  1. dold bonus genom konstlotteriet? hmmm... ni e smarta ni... *s*

    SvaraRadera
  2. Kul, det var precis som jag tänkte. Jag vann en jättefin tavla....

    SvaraRadera