tisdag 22 september 2009

Den strålande framtid är vår

Läste en artikel med rubriken Så blir ditt liv 2019 där man spekulerar i vilka värderingar som kommer att gälla om 10 år. Efter att ha läst den bli man som folkbildare upprymd. Utvecklingen (om den nu blir som det beskrivs i artikeln) går i studieförbundens riktning. Vi är mitt uppe i ett värderingsskifte. Välgörenhet bli allt viktigare. Allt fler företag satsar på CSR Corporate social responsibility. Generellt vill vi om tio år handla och leva med kvalitet både när det gäller mat och prylar och bidra till en bättre värld. På det privata planet går vi in för det som i artikeln kallas för PSR ( Private social responsibility )

Om tio år har vi tröttnat på girighet och kommers och vill ha kvalitet i varor och relationer. Att ge är större än att ta, säger Ida Huldt i artikeln.

Har man en flashig bil eller en svindyr villa för att imponera bör man tänka om. I framtiden är det andra saker som ger status. En bil kan alla låna pengar till, men att kunna saker är mycket svårare. Det kanske en del manliga kollegor på jobbet bör (tänker särskilt på Micael och Anders) tänka på när man avlyssnar deras skryt om Volvo XC 90 och hur svårt det är att var utan den. Att vara snäll kommer att klättra på statuslistan. Godhet är den starkast växande trenden.

Studieförbunden och dess verksamhet går en lysande framtid till mötes, om denna trendspaning blir verklighet....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar