söndag 17 oktober 2010

A=T x U

Dagen har ägnats åt promenad i det vackra vädret med hundarna ute på Drottningholm. Fantastiskt väder som innebar att jag ägnade dagen också åt att höststäda trädgården och plocka in utemöbler och all annan bråte som samlats i trädgården under sommaren. Fick också en stund i en stol i sole och det kändes nästan som en sommardag. Härligt!

I går zappade jag mellan kanalerna på TVn och stannade för Kunskapskanalen. En kanal som förtjänar fler tittare. Såg ett spännande föredrag av Alexander Bard på temat Internet från Facebook till Al Qaida. Måste erkänna att jag inte tagit denna karl på allvar tidigare. Har mött honom vid ett antal tillfällen på Folkpartiets kommundagar och landsmöten, där jag bera sett honom som en pajas som gått om kring i kortbyxor med ett stort skägg. Men han har ett djup och kunnande som jag blev imponerad av.
Hans föreläsning innehöll det mesta om kommunikationens historia fram till Internet. Hans utgångspunkt är att du om du skall bli uppmärksammad i denna nya kommunikationsvärld dvs få en Atttention så måste du vara trovärdig samtidigt som du väcker uppmärksamhet, därav titeln A= TxU. Han pekade på hur den nya adeln beskrivs som den nätokrati den är och vi andra tillhör de andra konsumentokratin. Han förutsåg nedläggningen av My Space eftersom alla vill synas där men ingen vill se de band som finns där och bloggandet nådde sin peek redan 2006 eftersom de flesta insåg att de aldrig via sin blogg kunde få några läsare.De återgick till att titta på TV och äta chips (vilken konsekvens skall denna sanning få för undertecknad)

Men det mest intressanta med hans föreläsning var utrycket "homogenitet inom företagoch organisationer är en förluststrategi". De företag som eftersträvar mångfald och oliktänksande är de företag som blir framgångsrika och de som vågar tänka nytt. Sverigedemokraterna eftersträvar homogenitet, hoppas att Alexander Bard har rätt och att deras intåg i riksdagen blir en parantes i 4 år

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar