tisdag 5 oktober 2010

Fyra intressanta år väntar!

Så har då talman valts, och Sverigedemokraterna har vandrat in i riksdagen och ut ur Storkyrkan i protest på att biskop Eva Brunner talade om alla människors lika värde och främlingfientlighet och rasism. Snacka om att göra självmål redan andra dagen på"jobbet". Fortsätter det här kan det bli en intressant "dokusåpa" i Sveriges Riksdag som förhoppningsvis tar slut om 4 år. PR-taktiskt var Jimmie Åkesson klädd i hembygdsdräkt.

Reinfeldts regeringsförklaring var tycker jag ett sömnpiller i väntan på att han skulle presentera statsråden. Intressanta byten tycker jag. Nyamko Sabuni flyttar till utbildningsdepartementet och tar över ansvaret för vuxenutbildning och folkbildning. SV har en bra relation till Nyamko sedan tidigare och hon är en genuin vän av folkbildning. Att Erik Ullenhag fick en statsrådspost var ingen direkt överraskning och ett välkommet tillskott till regeringen. Den siste jordbruksminister i Sverige hette Eskil Erlandsson och han får nu ett bredare departement att basa över.Intressant att se om Centerpartiet kan återta röster som de uppenbarligen tappade på landsbygden i årets val. Ur ett perspektiv var nog valet av Anna-Karin Hatt en överraskning i statsrådslistan men kommer säkert att bli ett bra statsråd efter att ansvarat för samordningen i statsrådsberedningen.

Nu väntar vi med spänning på vilka som blir statssekreterare. Blommor har skickats idag till de 8 statsråden som representerar Folkpartiet och Centerpartiet i regeringen.

Kul med riksdagsvalet var också att numera har SVs förbundsstyrelse tre riksdagsledamöter Anders Åkesson, Helena Lindahl och Ulrika Carlsson. Lägger därtill Emil Källström i Vi Ungas förbundsstyrelse som kryssades in på Västernorrlandsbänken har vi stärkt folkbildningen i Sveriges Riksdag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar