söndag 14 mars 2010

Ny vecka-nya utmaningar

Helgen lider mot sitt slut, en alldeles själv tillagad Boeuf Bourguignonne står och puttrar på spisen och skall göra det några timmar till så att köttet blir så där mört som det skall vara.

Ny vecka, nya utmaningar. I morgon har vi slutmöte med arbetsgruppen för SVs organisationsöversyn. Det har varit trevlig stämning i gruppen och hittills tycker jag att samstämmigheten var stor. Vi är alla överens om att det måste hända något för att vi skall fortsätta att vara framgångsrika in i detta årtionde. Klokskapen är stor i gruppen trots våra olika roller i organisationen. Över hälften av gruppens ledamöter representerar avdelningsledet. Vårt förslag kommer säkert att skicka chockvågor in i organisationen eftersom det innebär stora förändringar för alla medarbetare och förtroendevalda. Hoppas att förbundsstyrelse och övriga förtroendevalda inser allvaret och acccepterar det förslag som vi levererar.

På onsdag kväll träffar jag Centerpartiets SKL-grupp för att diskutera folkbildningens framtid. Funderar vad huvudbudskapet skall vara. Gruppen är viktiga för SV eftersom många kommuner styrs av C och det är viktigt att stödet till folkbildningen ökar och att kommunpolitiker inser vikten av studieförbunden behövs för en levande dialog om angelägna samhällsfrågor och att stödet som ges är en del av en kommuns "kärnverksamhet" dvs demokratiuppdraget.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar