onsdag 24 mars 2010

socialistiska influenser?

Gårdagen var fylld av möten och uppvaktning av Folkbildningsförbundets generalsekreterare som fyllde 60 år. Dagen avslutades med ett årligt arrangemang som är en av de roligaste årsmöten man kan bevista. Konstföreningen Clara som har medlemmar bland förtroendevalda och anställda på förbundet. Rolig därför årsmötesförhandlingarna sker i en skämtsam ton och där folkrörelserävar får koppla av och spexa lite. Årsmötet avslutas alltid med den årliga konstutlottningen. Många vinster är det. En tredjedel av alla medlemmar vinner årligen. Problemet för en del medlemmar är att vissa har mer tur än andra och vinner oftare. Shit happens, brukar jag säga, har man tur så har man. Det skall visserligen erkännas att jag tillhör den gruppen av medlemmar som har haft tur och vunnit ofta. Detta faktum verkar vålla en hel del smolk i bägaren hos mindre turliga medarbetare och ett kärt samtalsämne, i vart fall veckorna innan årsmötet. Kommentarer som "chefen roffar åt sig" har uppfångats i korridorsnacket.

På gårdagens årsmöte kom denna missunnsamhet upp till ytan i form av en motion. Till min förvåning var det Anna Ohlson, som jobbar som assistent till mig, som var författare till motionen. Hennes mantra är annars "mitt jobb är att stötta dig, det vet du". Men i går var udden riktad mot mig. Motionens intention var att utjämna skillnaden mellan de som är turförföljda och de som är oturförföljda. Alla som vinner högvinster ett år ska inte nästa år kunna delta i lottningen av högvinsterna var hennes förslag. Jag kan inte annat än att anse att detta är ett utslag av ett långvarigt socialdemokratiskt regeringsinnehav och politik och som nu smugit sig in i SV-organisationen.

Alla skall ha det lika bra, annars skall alla ha det lika dåligt. Då faller hela idén med lotteri. Då är det bättre att likt sovjetisk planekonomi upprätta en lista på vilka som skall ha konstverken i tur och ordning.

I år utdelas följande konstverk till följande trogna partikamrater i följande ordning, skulle vinstlistan börja med.....

Tack och lov återbördades motionen till styrelsen för ytterligare beredning till nästa årsmöte.
Hur det gick för mig i år? Tack och lov så vann jag inte i år, men å andra sidan vann inte Anna heller. Vem som Gud straffade.... överlåter jag till andra att avgöra.

5 kommentarer:

  1. :) Vilken tur att du inte vann Anders!

    SvaraRadera
  2. På tal om Gud! Vi som är bevandrade i bibeln känner väl till texten "Åt dom som har skola varda givet". Kan bara konstatera att rättvia äntligen skipats och att gracerna nu uppenbarligen spridits på fler händer i sann socialistisk anda.
    Nåväl räknar med att min vinst slagits in och väntar på att bli avhämtad vid tillfälle.
    "En som inte var med"

    SvaraRadera
  3. Det borde vara intressant för innehavaren av bloggen att mäta andra reaktioner hos läsarna är de som nu går att registrera. Personligen saknar jag en ruta för "gäsp" (det skulle även funka bra med "tröttsamt")

    SvaraRadera
  4. Helt klart du anonyme. Har du något förslag på hur detta skulle gå till? Tacksam för förslag....Välkommen till en inspirerande dialog...

    SvaraRadera
  5. Mitt förslag kanske är att gäspen och tröttsamheten i den anonymes inställning skulle inledas med att sluta gå in och läsa denna blogg.

    SvaraRadera